PTE szerződései által biztosított oktatói és kutatói ösztöndíjak

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3–5 munkanapos) oktatói cserék révén. A támogatási keretből a PTE kiemelt partnerintézményeibe kiutazó oktatók utazási költségeit és napidíját fedezzük. A szállást a fogadó egyetem biztosítja. Kérjük, hogy a pályázat megvalósulása után két héten belül adják le a szakmai beszámolójukat! (a nyomtatvány az oldal alján letölthető)

 

Az elbírálás módja: a beérkezett pályázatokat az Ersamus Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről egy hónapon belül küldünk értesítést a pályázóknak.

 

FIGYELEM: Fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók részére kiküldetés nem rendelhető el, részükre napidíj és egyéb illetmény, juttatás nem fizethető ki. Kérjük, ezt a körülményt szíveskedjenek figyelembe venni a pályázáskor.

 

Felhívjuk továbbá a kedves pályázók figyelmét, hogy csoportos pályázás esetén 3 főnél nagyobb csoport jelentkezését nem javasoljuk.

 

Kérjük, hogy a pályázás során vegyék figyelembe, hogy kizárólag szabályosan kitöltött pályázati űrlappal való jelentkezést van módunkban elfogadni!
 

Beadási határidő: 2019. szeptember 30. - 23:59
Az eseményig még 7 nap van hátra

A PTE Kapcsolai és Nemzetköziesítési Igazgatósága pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

 

Az alábbi partnerintézményekbe a megmaradt keretszám erejéig lehet pályázni:

 

Partnerintézmények Éves keret
Jagelló Egyetem, Krakkó (Lengyelország) 20 nap
Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (Szlovákia)    30 nap
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Románia) 20 nap
Masaryk Egyetem, Brno (Csehország) 25 nap
Újvidéki Egyetem (Szerbia) 10 nap
Babes-Bolyai Tudományegyetem (Románia) 30 nap
Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad (Románia) 20 nap

 

A pályázatokat 2019. szeptember 30-ig kell eljuttatni Kónya Bencének a PTE KNI-ra (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. 103-as iroda) email: konya.bence@pte.hu 

 

Az elbírálás módja: a beérkezett pályázatokat az Erasmus Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről előreláthatólag október folyamán küldünk értesítést a pályázóknak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiutazások megvalósítására csak 2019. november 4. és 2020. június 30. között van lehetőség.