PTE szerződései által biztosított oktatói és kutatói ösztöndíjak

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3–5 munkanapos) oktatói cserék révén. A támogatási keretből a PTE kiemelt partnerintézményeibe kiutazó oktatók utazási költségeit és napidíját fedezzük. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

 

Az elbírálás módja: a beérkezett pályázatokat a Külügyi Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről egy hónapon belül küldünk értesítést a pályázóknak.

 

FIGYELEM: Fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók részére kiküldetés nem rendelhető el, részükre napidíj és egyéb illetmény, juttatás nem fizethető ki. Kérjük, ezt a körülményt szíveskedjenek figyelembe venni a pályázáskor.

 

Felhívjuk továbbá a kedves pályázók figyelmét, hogy csoportos pályázás esetén 3 főnél nagyobb csoport jelentkezését nem javasoljuk.

 

Kérjük, hogy a pályázás során vegyék figyelembe, hogy kizárólag szabályosan kitöltött pályázati űrlappal való jelentkezést van módunkban elfogadni!
 

Beadási határidő: 2019. március 01. - 16:00

A PTE Kapcsolai és Nemzetköziesítési Igazgatósága pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

 

Az alábbi partnerintézményekbe a megmaradt keretszám erejéig lehet pályázni:

 

Partnerintézmények Éves keret
Jagelló Egyetem, Krakkó (Lengyelország) 10 nap
Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (Szlovákia)    12 nap
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Románia) 5 nap

 

A pályázatokat 2019. március 1-ig kell eljuttatni Kónya Bencének a PTE KNI-ra (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. 103-as Iroda) email: konya.bence@pte.hu 

 

Az elbírálás módja: a beérkezett pályázatokat a Külügyi Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről előreláthatólag március folyamán küldünk értesítést a pályázóknak.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiutazások megvalósítására csak 2019. április 1. és 2019. június 30. között van lehetőség.