Hírek

Egy éves ösztöndíjlehetőség Bajorországban

Bajorország BAYHOST néven egy éves ösztöndíjprogramot hirdet a 2022/23-as tanévre, melyre Magyarországról is várják a jelentkezőket.

Az ösztöndíjprogram mester és doktori tanulmányokat finanszíroz bajor felsőoktatási intézményekben. Az egyéves ösztöndíjat további kétszer egy évre lehet meghosszabbítani, az ösztöndíj mértéke pedig havi 861 euró.

Jelentkezési határidő: 2021. december 1.

Erasmus+ szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatás

Pályázati felhívás

Az Erasmus+ programban külföldi résztanulmányokra és szakmai gyakorlatra pályázó hallgatók szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatására

2021/2022-es tanév

 

A Pécsi Tudományegyetem pályázati lehetőséget hirdet szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2021/2022-es tanévben Erasmus+ programországba történő tanulmányi célú vagy szakmai gyakorlati mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni.

Az Erasmus+ programban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak kiegészítő pénzügyi támogatására

2020/2021-es és 2021/22-es tanév

A Pécsi Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el. A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.

Nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület új programszakaszában

A jelenleg futó projektek tevékenységeit nem érinti a döntés, a 2020 után záruló projektek továbbra is részesülnek támogatásban.

Sem teljes jogú tagként, sem partnerként nem vesz részt az Egyesült Királyság az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület 2021-ben induló új programszakaszában.

Oldalak