Személyzeti munkatársak beszámolói az Egyesült Királyságban töltött Erasmus+ ösztöndíjról

Kaplan International English, London, 2018. március 12-23.

 

2018 márciusában az Erasmus+ ösztöndíjnak köszönhetően két hetes angol nyelvi képzésen vehettem részt a Kaplan egyik londoni nyelviskolájában.

A szálláslehetőségek közül a családi elhelyezés mellett tettem le a voksom, mely jó döntésnek bizonyult, hiszen így lehetőségem nyílt a nyelviskolán kívüli nyelvgyakorlásra is. A szállás tömegközlekedéssel nagyjából 40 percre volt a nyelviskolától, mely London központjában, a Leicester Square-en található. A londoni tömegközlekedés rendkívül jól szervezett és kulturált.

Az első napon szintfelmérő tesztet írtunk, ennek eredménye alapján sorolták a hallgatókat a különböző szintű nyelvi kurzusokra. Az én csoportom a tantermek terheltsége miatt délutáni beosztást kapott, ami azt jelenti, hogy 2 órakor kezdődött az oktatás. Rendkívül sokszínű volt a csapat, volt brazil, japán, francia, kínai és azerbajdzsáni diáktársam is. Az órákon nagy hangsúlyt fektettek a kommunikációra, ezért általában nem magunkban, egyedül dolgoztunk, hanem minden témát párokban vagy kisebb csoportokban dolgoztunk fel. Minden nap kaptunk házi feladatot, és arra is volt példa, hogy egy adott témában kellett esszét írnunk, melyet később leadtunk az oktatónak. A termek jól felszereltek, az oktatók nagyon kedvesek és segítőkészek, igazán barátságos a légkör.

Délelőttönként, az órák előtt igyekeztem annyi mindent megnézni a városból, amennyi csak belefért az időmbe. Az iskola számtalan helyre és eseményre kínál engedményes áru belépőt, ezekből érdemes szemezgetni, mert rengeteget lehet vele spórolni. Többek között így néztük meg a Mamma mia! musicalt és a Kensington palotát is. A múzeumok egy része pedig ingyenesen látogatható, ami szintén nagyon jó lehetőség az érdeklődőknek.

Bár rövid volt ez a két hét, rengeteget segített abban, hogy gördülékenyebb legyen a kommunikáció a külföldi hallgatókkal.

Mindenkinek ajánlom az Erasmus+ ösztöndíj lehetőséget és a Kaplan nyelviskolát is, én mindkettővel teljes mértékben elégedett voltam.