További pályázatok, ösztöndíjak, felhívások

Hallgatói ösztöndíj-lehetőség Kazahsztánban

A Kazah Köztársaság Tudományos és Oktatási Minisztériuma a 2021/2022-es tanévben teljes képzésre 45 magyar állampolgár számára biztosít ösztöndíjat alap-, mester- és doktori képzési szinteken.

Jelentkezési határidő: 2021. március 18.

 

Férőhelyek száma típusonként:

  • alapképzés (20 ösztöndíj):

o elérhető 15 ösztöndíj természet-, gazdaság-, politika-, és társadalomtudományi, nemzetközi kapcsolatok, műszaki és technológiai tudományok, valamint olaj- és gázipari szakirány,

o  valamint 5 ösztöndíj orosz és kazah filológiai szakirányra;

  • mesterképzés (20 ösztöndíj):

o elérhető 15 ösztöndíj olyan szakirányokra, mint gazdaság, nemzetközi kapcsolatok, műszaki és technológiai tudományok, olaj- és gázipari szakirány,

o valamint 5 ösztöndíjas hely művészeti és humán szakirányokra, beleértve az orosz és kazah filológiát, történelmet;

  • doktori (PhD) képzésre összesen 5 oktatási ösztöndíjlehetőség kerül meghirdetésre.

 

Pályázni a Tempus Közalapítványon keresztül lehetséges, a https://scholarship.hu/ oldalon.

További információk a pályázatról: https://tka.hu/hir/15236/tanulj-kazahsztanban-allamkozi-osztondijjal

Kérdés esetén a felsooktatas@tpf.hu  címen lehet érdeklődni.

 


 

Stipendium Hungaricum kimenő ösztöndíj részképzéshez magyar hallgatók részére
 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2021/2022-es tanévben Stipendium Hungaricum országokba irányuló részképzésre, felsőoktatási hallgatók, illetve frissdiplomások részére. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíjlehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiegészítő ösztöndíjtámogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíjtámogatás 2021 szeptemberétől nem áll rendelkezésre.

A pályázati felhívást, annak mellékletét, illetve további segédanyagokat a jelentkezéshez a honlapunkról tudják elérni.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek:

Albán Köztársaság, Banglades, Belorusz Köztársaság, Észak-macedón Köztársaság, Fülöp-szigeteki Köztársaság, Indiai Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Marokkói Királyság, Mianmari Szövetségi Köztársaság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Szerb Köztársaság, Tádzsikisztán, Tanzánia, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság, Vietnámi Szocialista Köztársaság.

Ugyanezen okból kifolyólag az ösztöndíj csak magyar állampolgárok számára elérhető.

 


 

Államközi Ösztöndíjak - Oroszországi ösztöndíj teljes diplomás képzésre

Oroszország ösztöndíjat ajánl fel magyar állampolgároknak teljes képzésre oroszországi felsőoktatási intézményekbe a 2021-22-es tanévre.

2021. január 20-án elindult a pályázás a külföldi állampolgárok számára. Határidő: 2021. február 20.

A külföldön élő külföldi hallgatók elektronikus formában nyújthatják be jelentkezésüket az ún. ,,egységes ablak" rendszeren keresztül, amely teljesen átlátható folyamatot biztosít a jelentkezés benyújtásától, a kiválasztástól a kísérő támogatásig, beleértve a kiutazást is.

A kiválasztásra két szakaszban kerül sor. Az elsőt a Roszszotrudnyicsesztvo magyarországi képviselete végzi a budapesti Orosz Kulturális Központban. A regisztráció a következő linken történik:

https://education-in-russia.com

A pályázati rendszerre történő kapcsolódás a következő linkeken lehetséges:

https://edu.rs.gov.ru

https://future-in-russia.com1/

 

A felvételi bizottság a portfólió-pályázat és / vagy az interjú eredményei alapján az adott ország számára kiosztott kvótának megfelelően állítja össze a jelöltek listáját.

A kiválasztás második szakaszát az oroszországi felsőoktatási intézmények végzik, mérlegelve a pályázók pályázati anyagait.

Az Oroszországi Föderáció felsőoktatási intézményeiben a külföldi állampolgárok számára nyújtott kvótákról a következő portálon tájékozódhat:

https://education-in-russia.com

Kérdés esetén, kérjük, keresse az Orosz Kulturális Központ munkatársait:

Alina Urazbekova (angol és orosz nyelven, tel. 06-1-332-75-52, e­ mail: a.urazbekova@hun.rs.gov.ru), Hudorenko Dmitrij (orosz nyelven, tel. 06-1- 332-21-54, e-mail: d.khudorenko@hun.rs.gov.ru),

Mády Bence (magyar nyelven, tel. 06-1-332-21-54, mady@ruscenter.hu

 


 

Malajziai vendégoktatói lehetőség 

Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetsége a magyar és a malajziai felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek bővítése érdekében megbeszéléseket folytatott a Malaya Egyetem Ázsia-Európa Intézetének vezetőivel. A megbeszélésen az Intézet megerősítette szándékát, hogy a malajziai munkaerőhiányra tekintettel magyar vendégoktatókat fogadjon, az alábbi feltételekkel.

A malajziai Intézet délkelet-ázsiai és európai politikai-gazdasági integrációra fókuszáló mester- és doktori képzéseket nyújt, az alábbi tantárgyak oktatására lehet pályázni: Regionalizmus, Nemzetközi kereskedelem, Ázsia-Európa kereskedelem és befektetés, Politikai és biztonsági tanulmányok, Európai tanulmányok, Nemzetközi kapcsolatok, Ázsia-Európa politikai gazdaságtan.

  • Az oktatói lehetőség időtartama: 1 év, amely a teljesítmény függvényében meghosszabbítható
  • Juttatások: Évente 25 nap szabadság, egészségügyi ellátás, utazás megtérítése, fizetés tapasztalat és képesítés szerint
  • Követelmények: PHD fokozat, publikációk (nemzetközi/ISI indexált folyóiratokban), nemzetközi tapasztalat oktatásban, kutatásban

Érdeklődni és jelentkezni, az intézmény kérésére, a pengarah_aei@um.edu.my e-mail címen keresztül lehetséges.

 


 

Call for Applications : Széll Kálmán Public Policy Fellowship Summer 2021 

Fully-funded summer internship in Washington DC. Apply by Jan 25.

Applications are now open for the 2021 Summer Széll Kálmán Public Policy Fellowship – a full scholarship for students from Hungary to participate in The Fund for American Studies summer programs in Washington DC. The program will run June 5 – July 30, 2021. 

 


 

Államközi Ösztöndíjak

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2021-2022-es tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.

Bővebb információ a pályázati felhívásokról itt található: https://tka.hu/palyazatok/3005/allamkozi-osztondijak

 


 

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj és Collegium Hungaricum pályázati felhívásai a 2021-2022-es tanévre

Míg a Collegium Hungaricum program keretén belül általános elméleti, forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatások pályázhatók a bécsi Collegium Hungaricumba a közös közép-európai múlt, illetve az osztrák-magyar kapcsolattörténet terén, addig a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj esetében bármely tudományterületen és tudományágban lehet pályázni a Föld bármely országának kutatóintézeteibe.

További információ az alábbi linkeken érhető el:

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj: https://tka.hu/palyazatok/3004/magyar-allami-eotvos-osztondij; pályázati határidő: 2021. március 04., csütörtök 23.00 óra.

Collegium Hungaricum: https://tka.hu/palyazatok/4836/collegium-hungaricum; pályázati határidő: 2021. január 14., csütörtök 23.00 óra.

 


 

V Research Pitches Contest of the Compostela Group of Universities

Minden információ elérhető az alábbi linken: Research Pitches Contest.