További pályázatok, ösztöndíjak, felhívások

Rézler Gyula Alapítvány által kiírt amerikai posztgraduális pályázatok a 2023/2024-es tanév őszi szemeszterére

 

  • posztgraduális tanulmányok támogatása az Egyesült Államokban olyan fiatalok számára, akik a munka világában, a szervezeten belüli, illetve szervezetek közötti humán kapcsolatok témakörben már rendelkeznek bizonyos szakmai tudással és elkötelezettek annak elmélyítése iránt.
    Az ösztöndíj keretében olyan témákat tanulmányozhatnak, mint a szervezeti viselkedés, az emberi erőforrások, a szakszervezetek, a termelékenység, a konfliktusok és viták megoldása (elsősorban mediációval, arbitrációval) és a munkaügyi kapcsolatok. Olyan érdeklődők is pályázhatnak, akik a munka világának tágabb témáit, például a szakpolitikákat, a szakpolitikai programokat és intézményi struktúrákat; a menedzsment és a vezetés működését; az informális szervezeteket, a környezet szervezetekre gyakorolt hatását, valamint a kapcsolódó konfliktusokat és vitákat, s azok megoldását szeretnék tanulmányozni. A fogadó amerikai tanszékek: Anderson School of Management, University of New Mexico, Albuquerque és a School of Public Administration, University of New Mexico, Albuquerque
    Pályázati határidő: 2023. április 17. éjfél
  • posztgraduális szociológiai kutatások támogatása az Egyesült Államokban 
    A fogadó tanszék: Department of Sociology, Indiana University, Bloomington 
    Pályázati határidő: 2023. április 17. éjfél

Delightful Antalya & Istanbul 2023 Winter School Program

  • To earn 3 ECTS credits at the end of a 50 class hours program
  • To discover two beautiful cities of Turkey, Antalya and Istanbul
  • Staying 6 nights in a luxurious resort in Antalya on all-inclusive basis
  • 8 nights luxury hotel accommodation in Istanbul on bed and breakfast basis
  • Two inclusive full day social activity tours, Historical Peninsula and Bosphorus Tours in Istanbul
  • Most important of all, to start friendships that will last a life long time

Dates:

January 21 (Arrival in Antalya) - February 04 (Departure from Istanbul)

Social Activity Program:

Delightful Antalya & Istanbul 2023 Winter School comes with a rich social activities program that enables students to discover nearly all attractions in both cities while they continue their studies. Click here for full details.

Fees:

Program fee is 860 USD. Early bird registration fee is 760 USD (Until 01 November) Fee includes; 50 hours of class tuition, course materials,6 nights all-inclusive accommodation in 5 star hotel in Antalya & bed and breakfast accommodation in a superior hostel for 8 nights in Istanbul, two weekend tours, program amenities and other surprises. For more information click here

Courses:

Following courses are offered; for course descriptions and contents please click here

-          Digital Marketing: 3 ECTS

-          Brand Management: 3 ECTS

-          Exploration of Turkish Art via Museums: 3 ECTS

-          Current Issues in International Politics: 3 ECTS

Scholarship scheme:

1.       We offer 1 full scholarship on the program fee to our partner institute (can be granted to a student or to a faculty member) for every 10 paid bookings we receive from your institution.

2.       We grant 50% scholarship on the program fee for every 5 paid bookings we receive from your institution. (you may nominate the 6th student to get this grant)

For more information please visit our website or contact us;

Email: delightful@aydin.edu.tr

Website: https://delightful.istanbul/

Instagram: delightful.istanbul

 


A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíj Programja keretében a mobilitás ösztönzése érdekében a 2022/2023-as tanévben új felhívás került kihirdetésre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.  

A pályázatok beadási határideje 2022. április 30. 16:00 óra, az ösztöndíjak a 2022/2023-as tanév folyamán valósulnak meg. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

 

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat. Alapvető tájékoztatást a programról angol nyelven csatoljuk. A program részletes leírását a pályázók a hivatalos honlapon találják www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

 

Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

 

A Nemzeti Ösztöndíjprogram (NÖP) egy ösztöndíj program, amely alapításáról a Szlovák Köztársaság kormánya döntött 557 sz. határozattal 2005. július 13-án. A NÖP folytatásáról a Szlovák Köztársaság kormánya 317 sz. határozattal döntött 2009. április 29-én. Az ösztöndíjprogramot a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma költségvetéséből finanszírozza. A Nemzeti Ösztöndíjprogram adminisztratív részeit a SAIA, n. o. biztosítja a Szlovák Köztársaság Oktatásügyi, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumával kötött szerződése alapján. A NÖP ösztöndíjasai a Szlovák Köztársaság kormányának ösztöndíjasai.

 

A következő határidő 2022. október 31., itt a 2022/2023 tavaszi félévben megvalósuló ösztöndíjakra lehet pályázni.


2022. szeptemberétől külföldi egyetemeken betölthető vendégoktatói (lektori/vendégtanári) álláshelyekre szóló pályázati felhívás: https://tka.hu/docs/palyazatok/palyazati_felhivas_vendegoktato_2022-23_2.kor.pdf

Pályázható országok: Törökország, Egyiptom, Románia, Szerbia.

A pályázat benyújtási határideje: 2022. február 18. (déli 12 óra CET). A jelentkezést a lektori@mfa.gov.hu címre kell elektronikusan elküldeni.


Tisztelt Oktató!

Tisztelettel meghívjuk Önt a PROFFORMANCE nemzetközi konzorcium nevében november 25-én 16.00 órakor kezdődő PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj információs webináriumára.

Regisztráció és csatlakozás: https://bit.ly/teacher_award_info

A rendezvényen röviden ismertetjük a felhívás legfontosabb tudnivalóit és a résztvevők feltehetik kérdéseiket a pályázással kapcsolatban.

Az információs webinárium részleteiről itt olvashat: https://profformance.eu/en/news

A program PDF formátumban IDE kattintva tölthető le.

A Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj pályázattal kapcsolatos információk az alábbi linken érhetők el: https://profformance.eu/call-for-application.



A november 25-i webináriumon a Profformance projekt eddigi eredményeit is bemutatjuk. Szó lesz az elkészült benchmarking felmérés riportjáról is, mely az alábbi linken érhető el: https://profformance.eu/benchmarking

Továbbra is várjuk oktatók jelentkezését az Innofor zárt facebook csoportba (https://www.facebook.com/groups/1988244421486401), ahol felsőoktatással kapcsolatos szakmai híreket teszünk közzé.


Call for applications for Eiffel scholarships - Université de Caen Normandie

Pályázati határidő: 2021.11.15.

További információ: http://international.unicaen.fr/developpement-a-l-international/programme-de-bourses-d-excellence-eiffel-1040507.kjsp.


PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj

A PROFFORMANCE konzorcium felhívást hirdet Ausztria, Csehország, Georgia (Grúzia), Horvátország, Magyarország és Szerbia oktatói számára.

Pályázati határidő: 2021. december 15.

A nemzetközi oktatói díj célja a résztvevő országok felsőoktatási intézményeiben megvalósult innovatív gyakorlatok feltérképezése, elismerése és promóciója, valamint a tapsztalatcsere, és az együttműködések ösztönzése az Európai Felsőoktatási Térségben. A díjra felsőoktatási oktatók, illetve oktatói csoportok pályázhatnak PROFFORMANCE partnerországokból.

Pályázati kategóriák:

  1. Hallgatóközpontú kurzusfejlesztés
  2. Innovatív oktatás-tanulás
  3. Hallgatói teljesítmény újszerű értékelése
  4. Társadalmi kihívásokra választ adó felsőoktatási tevékenységek

A pályázatok értékelésénél az alábbi horizontális szempontok érvényesülése előnyt jelent:

  • Digitalizáció
  • Nemzetköziesítés
  • Inklúzió
  • Fenntarthatóság

Miért érdemes pályázni?

  • A PROFFORMANCE Nemzetközi Oktatói Díj 2021/2022 pályázatra benyújtott jó gyakorlatok bekerülnek a PROFFORMANCE nemzetközi adatbázisba,
  • mely automatikus csatlakozást jelent a PROFFORMANCE szakmai hálózathoz.
  • Ez nemcsak nagyobb nyilvánosságot kínál a működő gyakorlatoknak, módszertanoknak, de lehetővé teszi
  • a szakmai tapasztalatcserét és együttműködések kialakítását is.

Milyen előnyökben részesülnek a legjobbak?

  • A legjobbak lehetőséget kapnak nemzetközi webináriumokon való közreműködésre.
  • A díjazottaknak pedig lehetőségük nyílik a PROFFORMANCE nemzetközi szakmai zárókonferencián való bemutatkozásra, valamint
  • oklevelet és emléktárgyat kapnak, amely értékes előnyt jelenthet szakmai pályázatoknál és az életpályán való előrelépés során.

Bízunk benne, hogy minél több magyar oktató él a lehetőséggel, hogy a Magyarországon sikeres jó gyakorlatok megosztásával, nemcsak a konzorciumi partnerországokban, hanem EU/EHEA szinten is hozzájáruljon a magyar felsőoktatás jó hírnevéhez.

Pályázati határidő: 2021. december 15.

Bővebb információ: https://profformance.eu/call-for-application

Pályázati űrlap: https://award.profformance.eu/

PROFFORMANCE projekt infó: https://profformance.eu/


A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet a kétoldalú oktatási, tudományos és kulturális megállapodásban biztosított, a 2022-2023-as tanévben az Oroszországi Föderációban megvalósítható következő ösztöndíjakra:

  • 1-2 hónapos kutatói tanulmányút
  • 4 hetes nyári egyetem
  • alap-, mester- és doktori szintű teljes képzés

A képzés nyelve az orosz.

Jelentkezési határidó: 2021. október 20.

A jelentkezéseket az orosz fél online pályázati rendszerében, a https://education-in-russia.com oldalon is be kell nyújtani. Ezen az oldalon részletes tájékoztatás található az orosz felsőoktatási intézményekről. További információ: Orosz Kulturális Központ,  ruscenter.hu. Érdeklődni az a.urazbekova@hun.rs.gov.ru  és budapest@hun.rs.gov.ru e-mail-címen lehetséges.

Az orosz fél pályázati  felhívása a következő linken érhető el : https://www.ruscenter.hu/?locale=hu#!page=hash81 .

Bővebb információ a pályázatokról és a TKA-nál történő pályázás módjáról: 

https://tka.hu/palyazatok/3021/palyazati-dokumentumok#15763


Vendégoktatói és lektori pályázati lehetőség külföldi egyetemekre

Pályázási határidő: 2021. május 21., 12:00

 

Egyéves ösztöndíj-lehetőség a kínai Csinghua Egyetemen

Pályázási határidő: Első kör: 2021. április 26 – 2021. május 31.

 

Nyári egyetem, kutatási és gyakornoki lehetőség Írországban

Pályázási határidő: 2021. június 03.

 

Vietnámi katonai szakmai ösztöndíj

Pályázási határidő: 2021. július 16.

 

Ösztöndíjat hirdet a vietnámi Thái Nguyên Technológiai Egyetem

Pályázási határidő: 2021. július 31.

 

Ösztöndíj-lehetőség a kínai Tongji Egyetem környezetgazdálkodás és fenntartható fejlődés mesterképzésén


„Magyar Doktori Kutatói Ösztöndíj” pályázati felhívás a 2021/2022-es tanévre magyar doktoranduszhallgatók részére

Az ösztöndíjra olyan magyar állampolgárságú, kiváló írásbeli és szóbeli angol nyelvtudású PhD hallgatók jelentkezhetnek, akiknek csak a disszertációjuk hiányzik. A program célja kutatói ösztöndíj biztosítása a doktori disszertáció megírásához.

A pályázat feltételeit tartalmazó részletes felhívás a Wirth Intézet honlapján olvasható:https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/hungary

A Tempus Közalapítvány egyszeri 330 000 forintos utazási átalány támogatást folyósít a nyertesnek.

Pályázati határidő: 2021. május 17.


Pályázati felhívás magyar-francia társadalomtudományi projektek megvalósítására – Hubert Curien-Balaton Program 2022-23

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány felhívást tesz közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint a francia Külügyminisztérium (MEAE) és a francia Felsőoktatási, Kutatási és Innovációs Minisztérium (MESRI) révén megvalósuló magyar-francia kétoldalú, két év időtartamra szóló projektek megvalósítására a társadalomtudományok területén.

A Balaton Program – Programme Hubert Curien keretében magyarországi felsőoktatási intézmények tanszékei, intézetei, kutatócsoportjai, valamint kutatóintézetek vagy felsőoktatási intézménnyel társult cégek jelentkezését várjuk, akik francia partnerükkel közös együttműködést kívánnak megvalósítani. A program célja kiemelkedő kétoldalú kutatási projektek létrehozása. Előnyt élveznek az új együttműködések, valamint a fiatal kutatók és doktoranduszok közreműködésével megvalósuló projektek.

Pályázati határidő: 2021. június 30. 23 óra

A pályázatokat a Tempus Közalapítvány online pályázati felületén, a https://scholarship.hu n lehet benyújtani.

A részletes pályázati felhívás és mellékletei itt olvashatóak: https://tka.hu/palyazatok/12438/palyazati-dokumentumok


V Research Pitches Contest of the Compostela Group of Universities

Researchers from the CGU member universities have until 7 April 2021 (12:00 PM GMT - noon) to submit their applications for the V Research Pitches Contest of the CGU. These applications have to be sent through the online form available on the webpage of the Research Pitches Contest. On this page, they will also find the guidelines for the contest, which specify the requirements that the pitches must meet and the documentation to be submitted with the candidacy.

In the 2021 call, the Compostela Group of Universities will award three prizes with an economic amount of 1,000 €, 600 € and 300 €.


Új pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjára

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja keretében a mobilitás ösztönzése érdekében a 2021/2022-es tanévben új felhívás került kihirdetésre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.

A pályázatok beadási határideje 2021. április 30. 16:00 óra, az ösztöndíjak a 2021/2022-es tanév folyamán valósulnak meg. Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

További infó: https://mobilitas.pte.hu/hirek/uj_palyazati_felhivas_szlovak_koztarsasag_nemzeti_osztondijprogramjara


HF – Hillsdale Scholarship

As part of its Liberty Bridge Program, the Hungary Foundation is pleased to announce a fully-funded scholarship opportunity for young Hungarians to study for two semesters at Hillsdale College in the 2021/2022 academic year.

Founded in 1844, Hillsdale College is a selective, top-ranked college located in Hillsdale, Michigan, known for its commitment to the classical liberal arts and for its independence from US government funding.

The Hungary Foundation scholarship will cover the full tuition and living expenses for the period of one academic year at Hillsdale College for Hungarian students currently enrolled in undergraduate programs in Hungary.

For this fellowship, we are looking for intellectually serious, highly-motivated Hungarian students with an outstanding academic record and the drive to be future bridge builders between Hungary and the US.

Further information: https://mobilitas.pte.hu/hirek/hf_hillsdale_scholarship


GO STYRIA RESEARCH SCHOLARSHIP at the University of Graz 2021/22 – call open now!

Go Styria is a scholarship program for master and doctoral students as well as post-docs interested in a short term research stay (max. 4 months) in the context of their master, doctoral thesis or post-doc research.

The target region includes Albania, Bosnia and Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Greece, Hungary, Kosovo, Moldova, Montenegro, North Macedonia, Romania, Serbia, Slovenia, Turkey. Candidates selected for the program will be given the opportunity for a research period  at the University of Graz in order to then continue and conclude their studies / research at their home universities.

WHO can apply?

MASTER AND DOCTORAL students:

  • currently and also in 2021/22 enrolled at an accredited university in the target region
  • currently already working on their master or doctoral thesis

POST-DOCs:

  • who are academic staff members at an accredited university in the target region
  • the completion of the doctorate should not be older than 1 year at the time of application

Details on the program call: https://international.uni-graz.at/en/incoming-exchange/go-styria-scholarship-programme/

PROGRAM-Deadlines:

  • 20 April 2021  – deadline for email requests giving access to the online application (only mandatory for Master / PhD applicants to start the application process)
  • 22 April 2021, 1PM CET – application deadline for all candidates

We do recommend, interested applicants get started on the application process as soon as possible as finding a suitable supervisor at University of Graz will take time.


CEEPUS freemover pályázatok kiutazóknak - 2020/2021. tavaszi szemeszter - virtuális mobilitás

 

A kiutazó érdeklődők jelenleg Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba nyújthatnak be virtuális megvalósítására CEEPUS pályázatot.

 

Kifelé irányuló mobilitás esetén kérés, hogy  elsősorban a fogadó intézménnyel egyeztessenek, és a részletszabályozással kapcsolatban a fogadó nemzeti irodánál érdeklődjenek a pályázni kívánók.

 

Nemzeti CEEPUS irodák elérhetőségei:

 

Csehország:

 

Jan Trnka
Centre for International Cooperation in Education
Na Porici 4/1035, CZ-110 00, Praha 1
Phone 1: +420/221 850 509
Phone 2: +420/221 850 502
E-mail: 
ceepus@dzs.cz
WEB: www.dzs.cz  

 

 

Lengyelország:

 

Michal Skowronski
Polish National Agency for Academic Exchange 
Polna Str. 40
PL-00-635 Warsaw
Phone: +48 22 390 35 12; +48 22 390 35 00
Fax: +48 22 8262823
e-mail: 
ceepus@nawa.gov.pl
WEB: www.nawa.gov.pl

 

 

Horvátország:

 

Tanja Veljak
Agency for Mobility and EU Programmes
Frankopanska 26, HR-10000 Zagreb
Phone 1: +385/1/555 7855
Fax: +385/1/500 5699
e-mail: 
ceepus@mobilnost.hr
WEB: www.mobilnost.hr

 

A pályázás menete online rendszerben történik, a www.ceepus.info oldalon kell benyújtani.

 

Freemover oktatónak és hallgatónak a fogadó egyetemtől Letter of Acceptance dokumentumra van szüksége, amely az alábbi linken elérhető:

 

https://ceepus.info/files/ceepus3/Freemover_LetterOfAcceptance_Teacher_2021.pdf

https://ceepus.info/files/ceepus3/Freemover_LetterOfAcceptance_Student_2021.pdf

 

 

A pályázással kapcsolatos további információk:

 

Tempus Közalapítvány

CEEPUS Nemzeti Iroda

email: ceepus@tpf.hu

 

illetve

 

Sándorfi Eszter

intézményi CEEPUS koordinátor

Rektori Kabinet

Nemzetközi Igazgatóság:

email: sandorfi.eszter@pte.hu

 


Hallgatói ösztöndíj-lehetőség Kazahsztánban

A Kazah Köztársaság Tudományos és Oktatási Minisztériuma a 2021/2022-es tanévben teljes képzésre 45 magyar állampolgár számára biztosít ösztöndíjat alap-, mester- és doktori képzési szinteken.

Jelentkezési határidő: 2021. március 18.

 

Férőhelyek száma típusonként:

  • alapképzés (20 ösztöndíj):

o elérhető 15 ösztöndíj természet-, gazdaság-, politika-, és társadalomtudományi, nemzetközi kapcsolatok, műszaki és technológiai tudományok, valamint olaj- és gázipari szakirány,

o  valamint 5 ösztöndíj orosz és kazah filológiai szakirányra;

  • mesterképzés (20 ösztöndíj):

o elérhető 15 ösztöndíj olyan szakirányokra, mint gazdaság, nemzetközi kapcsolatok, műszaki és technológiai tudományok, olaj- és gázipari szakirány,

o valamint 5 ösztöndíjas hely művészeti és humán szakirányokra, beleértve az orosz és kazah filológiát, történelmet;

  • doktori (PhD) képzésre összesen 5 oktatási ösztöndíjlehetőség kerül meghirdetésre.

 

Pályázni a Tempus Közalapítványon keresztül lehetséges, a https://scholarship.hu/ oldalon.

További információk a pályázatról: https://tka.hu/hir/15236/tanulj-kazahsztanban-allamkozi-osztondijjal

Kérdés esetén a felsooktatas@tpf.hu  címen lehet érdeklődni.

 


 

Stipendium Hungaricum kimenő ösztöndíj részképzéshez magyar hallgatók részére
 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Tempus Közalapítvány ösztöndíjpályázatot hirdet a 2021/2022-es tanévben Stipendium Hungaricum országokba irányuló részképzésre, felsőoktatási hallgatók, illetve frissdiplomások részére. A pályázók itthoni tanulmányaikhoz szorosan kötődő, alap-, mester- vagy doktori képzésre vonatkozó részképzéseken vehetnek részt az ösztöndíjjal, továbbá doktori képzésben részt vevő pályázók esetén kifejezetten a disszertáció megírásához szükséges kutatómunkára is igényelhető támogatás. Ez az ösztöndíjlehetőség korábban államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez kötődő Campus Mundi kiegészítő ösztöndíjtámogatás formájában volt elérhető a pályázók számára.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen felhívás a Stipendium Hungaricum partnerországok által felajánlott támogatások elnyerésére vonatkozik. A magyar fél által biztosított kiegészítő ösztöndíjtámogatás 2021 szeptemberétől nem áll rendelkezésre.

A pályázati felhívást, annak mellékletét, illetve további segédanyagokat a jelentkezéshez a honlapunkról tudják elérni.

Mivel ez az ösztöndíjtípus államközi egyezményeken alapul, pályázni kizárólag az 1. sz. mellékletben megjelölt tevékenységekre és célországokba lehet, melyek jelen pályázati felhívás megjelenésekor a következőek:

Albán Köztársaság, Banglades, Belorusz Köztársaság, Észak-macedón Köztársaság, Fülöp-szigeteki Köztársaság, Indiai Köztársaság, Iráni Iszlám Köztársaság, Jordán Hásimita Királyság, Kenyai Köztársaság, Kínai Népköztársaság, Kuvaiti Állam, Marokkói Királyság, Mianmari Szövetségi Köztársaság, Mongólia, Oroszországi Föderáció, Pakisztáni Iszlám Köztársaság, Palesztin Autonómia, Szerb Köztársaság, Tádzsikisztán, Tanzánia, Thaiföldi Királyság, Tunéziai Köztársaság, Türkmén Köztársaság, Ukrajna, Üzbég Köztársaság, Vietnámi Szocialista Köztársaság.

Ugyanezen okból kifolyólag az ösztöndíj csak magyar állampolgárok számára elérhető.

 


 

Államközi Ösztöndíjak - Oroszországi ösztöndíj teljes diplomás képzésre

Oroszország ösztöndíjat ajánl fel magyar állampolgároknak teljes képzésre oroszországi felsőoktatási intézményekbe a 2021-22-es tanévre.

2021. január 20-án elindult a pályázás a külföldi állampolgárok számára. Határidő: 2021. február 20.

A külföldön élő külföldi hallgatók elektronikus formában nyújthatják be jelentkezésüket az ún. ,,egységes ablak" rendszeren keresztül, amely teljesen átlátható folyamatot biztosít a jelentkezés benyújtásától, a kiválasztástól a kísérő támogatásig, beleértve a kiutazást is.

A kiválasztásra két szakaszban kerül sor. Az elsőt a Roszszotrudnyicsesztvo magyarországi képviselete végzi a budapesti Orosz Kulturális Központban. A regisztráció a következő linken történik:

https://education-in-russia.com

A pályázati rendszerre történő kapcsolódás a következő linkeken lehetséges:

https://edu.rs.gov.ru

https://future-in-russia.com1/

 

A felvételi bizottság a portfólió-pályázat és / vagy az interjú eredményei alapján az adott ország számára kiosztott kvótának megfelelően állítja össze a jelöltek listáját.

A kiválasztás második szakaszát az oroszországi felsőoktatási intézmények végzik, mérlegelve a pályázók pályázati anyagait.

Az Oroszországi Föderáció felsőoktatási intézményeiben a külföldi állampolgárok számára nyújtott kvótákról a következő portálon tájékozódhat:

https://education-in-russia.com

Kérdés esetén, kérjük, keresse az Orosz Kulturális Központ munkatársait:

Alina Urazbekova (angol és orosz nyelven, tel. 06-1-332-75-52, e­ mail: a.urazbekova@hun.rs.gov.ru), Hudorenko Dmitrij (orosz nyelven, tel. 06-1- 332-21-54, e-mail: d.khudorenko@hun.rs.gov.ru),

Mády Bence (magyar nyelven, tel. 06-1-332-21-54, mady@ruscenter.hu

 


 

Malajziai vendégoktatói lehetőség 

Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetsége a magyar és a malajziai felsőoktatási intézmények közötti együttműködési lehetőségek bővítése érdekében megbeszéléseket folytatott a Malaya Egyetem Ázsia-Európa Intézetének vezetőivel. A megbeszélésen az Intézet megerősítette szándékát, hogy a malajziai munkaerőhiányra tekintettel magyar vendégoktatókat fogadjon, az alábbi feltételekkel.

A malajziai Intézet délkelet-ázsiai és európai politikai-gazdasági integrációra fókuszáló mester- és doktori képzéseket nyújt, az alábbi tantárgyak oktatására lehet pályázni: Regionalizmus, Nemzetközi kereskedelem, Ázsia-Európa kereskedelem és befektetés, Politikai és biztonsági tanulmányok, Európai tanulmányok, Nemzetközi kapcsolatok, Ázsia-Európa politikai gazdaságtan.

  • Az oktatói lehetőség időtartama: 1 év, amely a teljesítmény függvényében meghosszabbítható
  • Juttatások: Évente 25 nap szabadság, egészségügyi ellátás, utazás megtérítése, fizetés tapasztalat és képesítés szerint
  • Követelmények: PHD fokozat, publikációk (nemzetközi/ISI indexált folyóiratokban), nemzetközi tapasztalat oktatásban, kutatásban

Érdeklődni és jelentkezni, az intézmény kérésére, a pengarah_aei@um.edu.my e-mail címen keresztül lehetséges.

 


 

Call for Applications : Széll Kálmán Public Policy Fellowship Summer 2021 

Fully-funded summer internship in Washington DC. Apply by Jan 25.

Applications are now open for the 2021 Summer Széll Kálmán Public Policy Fellowship – a full scholarship for students from Hungary to participate in The Fund for American Studies summer programs in Washington DC. The program will run June 5 – July 30, 2021. 

 


 

Államközi Ösztöndíjak

A Magyar Állam felajánlása alapján a Tempus Közalapítvány meghirdette a 2021-2022-es tanévre szóló új pályázati felhívását kétoldalú nemzetközi oktatási, tudományos és kulturális munkatervekben, megállapodásokban biztosított, külföldi intézményekben megvalósítandó rész- vagy teljes képzéses tanulmányokra, nyári egyetemi kurzusokra, valamint rövid és hosszú kutatói tanulmányutakra az Államközi Ösztöndíjak keretében.

Bővebb információ a pályázati felhívásokról itt található: https://tka.hu/palyazatok/3005/allamkozi-osztondijak

 


 

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj és Collegium Hungaricum pályázati felhívásai a 2021-2022-es tanévre

Míg a Collegium Hungaricum program keretén belül általános elméleti, forrásfeltáró, illetve forrásfeldolgozó kutatások pályázhatók a bécsi Collegium Hungaricumba a közös közép-európai múlt, illetve az osztrák-magyar kapcsolattörténet terén, addig a Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj esetében bármely tudományterületen és tudományágban lehet pályázni a Föld bármely országának kutatóintézeteibe.

További információ az alábbi linkeken érhető el:

Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj: https://tka.hu/palyazatok/3004/magyar-allami-eotvos-osztondij; pályázati határidő: 2021. március 04., csütörtök 23.00 óra.

Collegium Hungaricum: https://tka.hu/palyazatok/4836/collegium-hungaricum; pályázati határidő: 2021. január 14., csütörtök 23.00 óra.

 


 

V Research Pitches Contest of the Compostela Group of Universities

Minden információ elérhető az alábbi linken: Research Pitches Contest.