Megkezdődött az Európai Unióról szóló nyári egyetem a PTE-n

A speciális, interdiszciplináris 10 napos nyári kurzus azt vizsgálja, hogy milyen módon tudja az Európai Unió megőrizni a szerepét és versenyképességét a globális kihívások közepette. A magyar és amerikai előadók igen sokrétű tudományterületeket képviselnek (politikatudomány, pszichológia, közgazdaságtudomány, kultúratudomány), a szakmai előadásokat minden esetben interaktív workshopok követik. A kurzus részeként a hallgatók megfogalmazzák saját elvárásaikat, elképzeléseiket az Európai Unióval kapcsolatban, megoldási javaslatokat dolgozva ki a felvázolt politikai, társadalmi és gazdasági nehézségekre, lehetőségekre.

A szakmai programok mellett számos szabadidős program is megrendezésre kerül a hallgatók számára, akik a hétvégén részt vettek a nagysikerű Zsolnay Fényfesztiválon is.

A nyári egyetem megszervezésére a Külügyi Igazgatóság sikerrel pályázta meg a CEEPUS program támogatását.

A Külügyi Igazgatóság idén nyáron összesen 6 nyári egyetemet szervez a Karokkal való szoros együttműködésben. Júniusban mexikói hallgatók számára került megrendezésre interkulturalitás témájú nyári egyetem. A nyár folyamán ezen kívül három kínai partneregyetem és egy japán partneregyetem hallgatói csoportjai is a PTE-re érkeznek, akik neveléstudomány, kultúratudomány, magyar népzene illetve néptánc kurzusokon vesznek részt. A hallgatók számára igen változatos szabadidős programokat, továbbá orfűi és budapesti kirándulásokat is biztosítunk.