Jelentkezés lépésről lépésre

Külföldi ösztöndíjra pályázni a https://outgoing.pte.hu/ online felületen lehet. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan.

Ha még nem döntötted el, hogy hova utazz, akkor először ezt a cikket olvasd el, és keresd fel a kari koordinátorodat.

Ha megvan az úticél, jöhet a jelentkezés, aminek ide kattintva vághatsz neki.

Ha olyan helyre szeretnél menni szakmai gyakorlatra, ahol nincs a PTE-nek szerződése, akkor kattints ide.

 

Ha szerződött partnerhez szeretnél menni szakmai gyakorlatra vagy tanulmányi mobilitásra, akkor így tudsz jelentkezni:

A nyitólapon kattints a középső nagy kék "Keresés" gombra.

A következő oldalon válaszd ki a kart, ahol tanulsz:

 

Ezt követően a rendszer betölti az összes lehetséges úticélt. A középső keresősávba beírhatod az egyetem nevét, ahova menni szeretnél, alatta pedig további szűréseket állíthatsz a képzési szintednek, a mobilitás típusának, és az oktatás nyelvének megfelelően. Figyelem: ha osztatlan képzésben veszel részt, akkor a képzési szintet hagyd figyelmen kívül. Osztatlan képzésen részt vevő hallgatóként nyugodtan jelentkezhetsz BA és MA szintű mobilitásra is. Ha beállítottad a szűrésedet, akkor kattints az alső kék "Mobilitások keresése" gombra.

 

Ha elvégezted a keresést, a rendszer listázza neked az elérhető mobilitási helyeket az alább látható módon. Külön szerepelnek a BA és MA szintű képzések, valamint a szakmai gyakorlatok. Az adott mobilitás képzési szintje (BA, MA, PhD) alatt találod a tématerületet (itt például: Medicine). Erre is fontos lehet odafigyelni, mert lehet, hogy a karodnak ugyanazzal az egyetemmel több tématerületre is van szerződésre. Ha megbizonyosodtál arról, hogy megtaláltad a neked tetsző egyetemet és tématerületet, akkor kattints a "Jelentkezz most!" gombra. Ügyelj arra, hogy a megfelelő gombra kattints aszerint, hogy csak egy szemeszterre szeretnél utazni (felső gomb) vagy egész tanévre (alsó gomb). 

Figyelem! Az ÁOK-GYTK hallgatói, amennyiben nyári szakmai gyakorlatot akarnak végezni, akkor a felső (őszi) gombra kattintsanak. A jelentkezési lap kitöltése során meg tudjátok majd adni, hogy pontosan melyik hónapokat szeretnétek kint tölteni.

Ha rákattintunk a "Jelentkezz most!" gombra akkor az alábbi felület fogad. Itt az alsó széles "Regisztráció" gombbal lehet továbbjutni.

 

A regisztráció során alapvető adatokat kell megadnotok, majd a lap alján a "Bejelentkezés és folytatás" gombra kattintsatok. Figyelem! Az "I have a reference code" kérdés a kiutazó hallgatókra nem vonatkozik.

 

A következő oldalon megkapjátok az egyedi azonosítótokat, amivel a jovőben be tudtok majd lépni. Erről e-mailt is kaptok arra az e-mail címre, amit az előző oldalon megadtatok. Leírnotok nem kötelező, de azért nem árt, ha valahol megvan :) Mehetünk tovább: "Leírtam, folytathatjuk".

 

Az alábbi felületen már a jelentkezési laphoz juttok el. Ha több helyre is szeretnétek jelentkezni, akkor a középső "További választások hozzáadása" gombra kattintva tudtok visszajutni arra a felületre, ahol a pályázható helyek között kereshettek. 

A pályázat véglegesítéséhez a jelentkezési lap különböző fejezeteit kell kitölteni, amiket középen bal oldal találtok (Profil, Kapcsolat, Mobilitás, stb.). Ha kitöltöttetek mindent, és feltöltöttétek az összes szükséges dokumentumot, akkor leadhatjátok a pályázatot a "Benyújtás" gombra kattintva. Figyelem: A legalsó, "Tennivalók" fülre kattintva láthatjátok, hogy pontosan milyen dokumentumokat kell feltöltenetek a "Dokumentumok" fülhöz.

 

A pályázat sikeres leadását követően e-mailben kapsz majd további információkat a pályázatod sorsáról. Ha a pályázás során bármilyen nehézségbe ütköznél, vagy kérdésed lenne, akkor keress minket bátran az erasmus@pte.hu e-mail címen.