Hírek

Felhívás jó példák, tapasztalatok és tervek megosztására

A Tempus Közalapítvány éves konferenciájának fókuszában idén a járványhelyzet felsőoktatás nemzetköziesítésére gyakorolt hatása áll. Ezzel a mindenkit érintő témával kapcsolatban várják az intézményi jó példákat, tapasztalatokat, bemutatókat, amelyeket szívesen megosztanának a konferencia többi résztvevőivel.

 

Nemzetközi felsőoktatási programokban való részvételi korlátozás feloldása

Hivatkozással az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) 2020. június 25-i döntésére, a 2020. március 15-én bevezetett kiutazási korlátozások feloldásával a nemzetközi mobilitási programokban való utazások a mai naptól engedélyezettek. A Tempus Közalapítvány (TKA) által koordinált ösztöndíjprogramok vonatkozásában az alábbi módon szervezhetők a mobilitások:

 

DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program

A DAAD német-magyar projektalapú kutatócsere program pályázati felhívást tesz közzé a 2021-2022-es évre, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között megvalósuló tudományos együttműködés elősegítésére.

 

A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja.

 

Erasmus+ hallgatók szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatására vonatkozó pályázati felhívás

Pályázati felhívás

2020/2021-es tanév

 

A Pécsi Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőséget hirdetnek szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ programországba történő tanulmányi célú vagy szakmai gyakorlati mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni.

A szociális alapú támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban.

Online nyári egyetem tréningek a PTE hallgatóinak

Szeretnéd fejleszteni a kommunikációs készségedet, a személyiségedet, az angoltudásodat és közben kreditet szerezni mindezért? Akkor a PTE Summer School Program két online tréningje csak rád vár! Fejleszd magad otthonról! Jelentkezz a PTE hallgatók számára most kedvezményes, 20.000 Ft-os áron elérhető, angol nyelvű Personal Development és Debate Crash Course tréningekre!

 

Jelentkezési határidő: május 29.

Szerezhető kreditszám: 3 ECTS kredit. A tréningek angol nyelven zajlanak.

Az Azerbajdzsáni Diplomáciai Akadémia ösztöndíja

A bakui Azerbajdzsáni Diplomáciai Akadémia (ADA University) angol nyelvű BA és MA programokat kínál, valamint a 3. évfolyamtól szakmai gyakorlati lehetőség is elérhető. Az Alimardan Bay Topchubashov program keretében a nemzetközi hallgatók számára ösztöndíjat biztosítanak, ennek folytatása a későbbiekben a tanulmányi eredménytől függ.

 

Az Azerbajdzsáni Diplomáciai Akadémia ösztöndíja

 

Útmutató a nemzetközi mobilitási programokban részt vevő hallgatóknak, felsőoktatási oktatóknak és munkatársaknak

A koronavírus okozta járvány miatt számos nemzetközi mobilitási tevékenység meghiúsult, félbeszakadt vagy csak jelentős változásokkal, korlátozásokkal teljesíthető.

Mivel mindenki helyzete más, egy részletes útmutatót állítottunk össze, amely sorra veszi, kinek milyen lépéseket kell megtennie az adott körülményektől függően.

Az útmutatókat a beérkező kérdések alapján folyamatosan frissítjük, hogy a lehető legkedvezőbb feltételeket tudjuk biztosítani az érintett ösztöndíjasok számára.

 

Oldalak